28. 3. 2024 Od admin

Kapitola druhá: Výcvik

Dafne je rozmazlenec.
Musím přiznat, že tato kritika je oprávněná, ale větší měrou se na tomto rozmazlování podílí páníček. On si vzal Dafne jako první do náručí a od té chvíle to chlupaté klubko vědělo, že v něm najde vždy zastání, ať provede cokoliv. Důsledně dbám na to, aby se pejskům nedávalo jídlo od stolu, ale tato chytrá zvířátka čekají, až se otočím pro ubrousky, sůl, nebo cokoliv jiného, vlastně se domlouvají s páníčkem očima a jak se to stane, jsou z nich štiky, které jsou schopny polknout sousto během mrknutí oka a zase si spokojeně sedí, jako by se vůbec nic nestalo.

Ve Zverimexu jsem se dozvěděla, že s páníčkem tam chodí pravidelně a na zadních si Daff drze vybírá z pochoutek na pultě, na co má chuť. Prozradil mi to i  úsměv paní prodavačky, která se nezáludně ptala, kde mám chlupatého zákazníka. Když jsem druhý den spěchala z tramvaje domů, zahlédla jsem, jak se s Daff páníček přetahuje na cestě do Zverimexu. Pochopila jsem, že vlastně náš rozmazlenec udává trasu procházky se zastávkou v Zoo marketu a takto u nás probíhal i výcvik. Z mé strany urputně důsledný a z páníčkovy strany laskavý a prost konfliktů.

Kdybych neměla na pomoc ledničku a pytel granulí, nevím, jak bych v naší ,,smečce“ dopadla. Jinak naši pejsci umí : sedni, lehni-down, zůstaň, přines a rozumí řadě lidských slov jako je piškot, košík, vodítko, vyskoč, dolů, nahoru, masíčko, pelíšek, postýlka, polštářek a spoustě dalších slov. Z hraček mají nejraději ty, které jim z hrůzou rveme z tlamy, jelikož jsou to doklady, nabíječky, tužky a hlavně kousky oblečení, s kterými je honíte ráno po bytě. To je pro ně největší zábava, když můžou takto rozpohybovat páníčka a tím začíná jeho výcvik. Se zvířecími kamarády je zkrátka spousta legrace.